marți, 31 decembrie 2019

Revelații

Dacă urâm ce am iubit înseamnă că nu am iubit.
Ce multe lucruri aruncate de unii în ţărână, devin culese de alţii, nestemate alese!
O femeie cu umor este o comoară; o frumuseţe cu umor este o putere.
Isteţimea nu e neobişnuită la femei. Intelectul este perla. O femeie cu intelect este la fel de bună ca o statuie grecească; e divin strunjită şi e divin de rară.
Lauda este soarele care ne face să rodim.

George Meredith

2 comentarii:

  1. Un bărbat îndrăgostit de o femeie, care se pregăteşte în mintea lui să iubească pe alta, în deplinătatea conştiinţei şi fără să se ascundă, nu va fi considerat prea credibil.

    George Meredith

    RăspundețiȘtergere
  2. George Meredith (1828–1908), este unul dintre principalii autori ai perioadei victoriene. Poet si romancier, se distinge prin stilul sau plin de patos si umor, bogat in metafore, interventii lirice, dialoguri spirituale, briliante incursiuni in psihologia personajelor. „Ah, Meredith! Cine poate sa-l defineasca? Stilul sau este haosul luminat de izbucnirile fulgerelor”, iata parerea lui Oscar Wilde despre acest maestru al prozei engleze.Proza sa fermecatoare din romanul Sandra Belloni ne poarta in Anglia secolului al XIX-lea, frecventata de personaje pitoresti, venite din sudul atat de exotic al Continentului. Intrigile amoroase, situatiile pline de haz ne readuc in universul asezat si confortabil, dar subtil si rafinat, al prozei unei epoci fata de care nu mai putem avea acum decat nostalgii.

    RăspundețiȘtergere