sâmbătă, 10 iulie 2021

Ar fi împlinit 80 de ani

 

Cezar Ivănescu 80 


Dacă soarta nu ar fi socotit altfel, pe 6 august, marele poet Cezar Ivănescu ar fi împlinit 80 de ani. Din păcate, soarta a fost ajutată de o mînă inabilă de chirurg, care a ratat o operație banală. Dar să las asta.

Mai important este ceea ce se face cu prilejul aniversării zilei de naștere a marelui poet, ceea ce face Clara Aruștei și Asociația Liga Albanezilor din România (ALRA), amintesc că „bunica Zoe” din multe poeme ale lui Cezar era de origine albaneză. Ce se face?

Pe 4 iunie a fost deschis Anul  Cezar Ivănescu la ALRA, care în continuare va cuprinde un număr de activități în memoria marelui poet: apariția unei antologii bilingve (albaneză si română), un premiu Cezar Ivanescu instituit si oferit de ALAR, o expozitie interart la Sibiu, cîteva pastile video cu actori recitîndu-i poemele si 8 inregistrări video despre Cezar Ivanescu. Sînt bucuros că am fost invitat să-mi amintesc despre Cezar într-o asemenea înregistare.

Nu în ultimul rind, aș vrea să amintesc că în Casa Eftimiu – Ivănescu, în care poetul a locuit în ultimele decenii, a început amenajrea unui muzeu. Două camera sînt deja la dispoziția publicului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu